Lukt- och fuktundersökning

Har ni märkt av dålig lukt i huset, eller har de som bor eller arbetar i huset börjat må dåligt? Problem med inomhusluft beror ofta på bristande ventilation eller fukt i väggar, golv eller tak. Vare sig skadan redan slagit till eller om du vill förebygga problemen har vi spetskompetens och lång erfarenhet av fuktproblem och mögelskador i alla typer av byggnadsmaterial och konstruktioner.

Problem som kan kopplas till fukt

De flesta som lever i Norden spenderar den största delen av sin tid inomhus. Därför är det oerhört viktigt för vår hälsa att inomhusmiljön håller måttet och kontrolleras med jämna mellanrum. Även till synes enkla problem som otillräcklig ventilation eller felaktigt valda byggmaterial kan över tiden leda till en rad olika symptom. Huvudvärk, trötthet, astma, problem med hud eller slemhinnor är bara
några av de saker som kan drabba dina kollegor eller din familj. Vilka faktorer som leder till problemen kan vara svårt att utreda, vilket gör det viktigt att börja undersöka saken så tidigt som möjligt – innan långsiktiga eller till och med permanenta personskador uppstår.

 

Fuktskador sprider sig snabbt

De flesta drabbas tyvärr någon gång av fuktskador, i villor, lägenheter eller på kontor. När fukt väl kommit in i material tar det lång tid att torka ut den. Så länge fukten sitter kvar trivs mögel, hussvampar, mikrober och andra organismer som skadar både byggnadskonstruktionen och inomhusluften. När dessa väl fått fäste växer de i en allt snabbare takt, speciellt om orsaken till fukten finns kvar. I takt med att omfattningen ökar kan fler och fler drabbas av allergier och andra hälsoproblem.

Vinden2
Be om hjälp tidigt

Förutom konsultation, utredning och fuktmätningar erbjuder vi också åtgärdsplaner, avfuktningsutrustning och hjälp med att återställa skadan så snabbt och kostnadseffektivt som möjligt. Vi hjälper också gärna till med förebyggande insatser, så att du slipper drabbas i framtiden. Har du misstankar om fuktskador eller annan skadlig inomhusmiljö? Vänta inte. Fyll i ditt namn och telefonnummer här nedanför eller ring oss idag på 020-21 22 30, så hjälper vi dig.

Avfuktning & Vattenskador

Vi utför fasta installationer av avfuktare i fuktiga miljöer som krypgrunder och källare.